Steien Hotel

Steien Hotel, i Alvdal, er et av tre gjenværende jernbanehotell i sveitserstil som er i drift. Vi har vært så heldige med å få videreutvikle profil og laget ny nettside.

Bilde av forsiden til nettsiden til Steien Hotel vist på grafisk bakgrunn, laget av Haus byrå
Bilde av forsiden av nettsiden til Steien Hotel med et sitat

Referanse fra våren 2023

Steien Hotel & Skyddstation ble bygget på 1800-tallet, og var i drift helt frem til 1950-tallet. Etter å ha stått tomt i mange, mange år, ble hotellet kjøpt opp i 2010 av familien Poppe Heyerdahl. Den gangen visste de ikke hva bygget skulle brukes til, det viktigste var å redde huset. I 2018 kom gledesnyheten om at Steien Hotel skulle gå tilbake sin opprinnelse, og endelig bli et hotell igjen. En stor glede for alle Alvdøler (og omegn)!

Hedvig og Steven er eierne og driverne bak Steien Hotel, og da de kom til Haus for å høre om vi kunne hjelpe til med litt videreutvikling av profil og designe ny nettside, var vi raske med å si ja.

Behovet: Ny oppdatert nettside med mer informasjon

Steien Hotel hadde en logo fra før, men manglet tilhørende elementer som ga det hele en identitet. Nettsiden deres trengte også en oppgradering; både med tanke på struktur, design og innhold. Som et nyoppstartet hotell, som også er en av få historiske jernbanehotell igjen i drift i Norge, var det spesielt viktig å få en nettside som ble rigget for synlighet for potensielle gjester.

Løsningen: En funksjonell og brukervennlig nettside med personlighet

Det første vi gjorde var å gjøre grunnleggende research på hvilke søkeord og utrykk som kunne være nyttige for Steien Hotel å bruke for å bli mer synlig for riktig målgruppe. Dette dannet grunnlaget for både informasjonsarkitekturen (sidestrukturen) og alt innhold på nettsiden. De sto selv for det meste av tekstene, og vi søkemotoroptimaliserte disse. Skulle de ønske mer synlighet enn kun organisk trafikk senere, er en slik søkeordanalyse alfa omega for f.eks. Google ads annonsering.

Skjermbilde av hele forsiden til nettsiden til Steien Hotel, laget av Haus byrå
Velkommen til en jordnær, staselig, gjestfri, historisk og litt internasjonal overnatting på steienhotel.no

Nettsiden gjenspeiler det historiske og det tradisjonelle, opp mot et mer moderne. Stikkord er lys, lett og inspirerende. Fine bilder tatt av Heliks (ekstern nettside) kombinert med historiske bilder, satt prikken over i’en.

Med fokus på målgruppen og brukerne har vi skapt en nettside som er så brukervennlig som mulig, med hovedmålet å gjøre bestilling av overnatting eller kontaktinformasjon enkelt tilgjengelig.

Universell utforming var og er en viktig prioritet, da vi ønsket å oppfylle alle juridiske krav og sikre at nettsiden kan brukes av alle, uavhengig av deres funksjonsevne. Dette valget var ikke bare en juridisk nødvendighet, men er også en grunnleggende verdi fordi vi ønsker å sikre at ingen ble ekskludert fra å dra nytte av det Steien Hotel tilbyr.

Universell utforming gir en betydelig fordel når det gjelder synlighet på nettet. Søkemotorer, som Google, foretrekker nettsteder som er tilgjengelige for alle, og belønner dem med bedre rangering i søkeresultatene. Dermed tjener universelt utformede nettsteder både brukerne og nettstedseiere ved å gi et bredere publikum tilgang, og ved å øke sjansen for å bli oppdaget av målgruppa.

Skjermbilder av to sider på nettsiden til Steien Hotel, laget av Haus byrå
Sidene er lette og ledige, med inspirerende og innbydende bilder.
Skjermbilder av to overnattingssider på nettsiden til Steien Hotel, laget av Haus byrå
Hotellet har 12 flotte gjesterom. Kanskje det kan friste med en overnatting? Se mer på steienhotel.no/hotellrom-suiter/

Resultat:

Prosessen har hele tiden vært preget av godt samarbeid, med god dialog og presentasjonsmøter underveis. Dette er noe vi har sterkt trua på, og som gjør sluttproduktet enda bedre!

Vi ønsker å takke Steien Hotel for tilliten og et godt samarbeid hele veien. Dette har med hånden på hjertet vært et megastas prosjekt for alle involverte. Det er et også ekstra hyggelig prosjekt, da hotellet er en historie å ta vare på ?.

Se gjerne mer på steienhotel.no.

Dette har vi hjulpet Steien Hotel med:

Vi har mange flott mennesker og flinke fagfolk i Haus, men disse hadde den største jobben i dette prosjektet:

Bilde av Ingrid Eggset, AD/Grafisk designer i Haus Byrå

Ingrid Eggset

Grafisk designer, AD og UX designer

911 75 424
ingrid@hausbyra.no

Bilde av Hege Cecilie Abelson, digital markedsfører i Haus Byrå

Hege C. Abelson

Digital markedsfører, prosjektleder og UX designer

419 34 859
hege@hausbyra.no